Pampers hållbarhet – Älska mindre avfall

Avfall är en av de mest synliga hållbarhetsutmaningarna för vår bransch och för samhället – en utmaning som föräldrar ser varje dag när de byter blöja.  Vi är fast beslutna att lära oss hur vi kan ta itu med det direkt.  

Vi tror på kraften i innovation och kollektiva åtgärder för att tillsammans med föräldrar, partners och branschaktörer som avfallshanteringsföretag och myndigheter förstå vad som kan leda till verklig skillnad. Vi älskar lösningar för cirkulär ekonomi och vi kommer att investera globalt 10 miljoner dollar fram till 2030 i partnerskap och allianser över hela världen för att lära oss och påbörja vår resa mot innovativa lösningar. 

MAMMA HÅLLER NYFÖDD BEBIS I LUFTEN

Lättare blöjor

Minskad vikt på våra blöjor gör att mängden avfall som skapas av blöjor minskar. Om du är förälder kommer det förmodligen inte som någon överraskning att genomsnittsbebisen i Europa använder några tusen blöjor tills den är pottränad. Därför har vi under de senaste 301 åren minskat vikten på våra blöjor med 50 % genom effektivare material och innovativ produktdesign. Mer konkret krävs det idag upp till 20 kg mindre blöjmaterial för att täcka ett genomsnittligt barns behov av Pampersblöjor jämfört med för 6 år sedan. Det innebär ca. 750 färre blöjor i soptunnan under barnets blöjliv! 

1026 42 Pampers FR BAOL Articles NOV22 Banner16 605x380

Älska att hitta nya lösningar för hantering av avfal

Vi är fast beslutna att förnya oss och arbeta med våra partners för att förstå hur vi kan minska blöjavfallet – vi investerar globalt över 10 miljoner dollar i partnerskap och allianser fram till 2030 så att vi kan lära oss mer om cirkulära ekonomiska lösningar och vi kommer att dela med oss av våra lärdomar för att påskynda branschens resa mot mindre avfall.  

 Precis som när barn lär sig nya saker lär vi oss mer hela tiden. Vi har lärt oss mycket av våra ”smart bins”-piloter i Paris, Kobe i Japan och Amsterdam. Alla länder är olika och våra piloter hjälper oss att hitta de bästa lösningarna genom att förstå lokala avfallsregler, insamlingsmetoder och föräldrars  vanor. Att hantera blöjavfall går hela vägen från tillverkare till föräldrar.  Det är en komplex uppgift, men vi är fast beslutna att arbeta med den. 

MAMMA ÅTERVINNER BLÖJOR

Nya förpackningslösningar

Förpackningsavfall är något som många av oss tänker på idag. Vårt mål är att år 2030 göra 100 % av våra förpackningar återvinningsbara där den lokala infrastrukturen finns. Vi strävar också efter att minska vår användning av petroleumbaserad plast i våra förpackningsmaterial med 50 % fram till 2030. Pampers Harmonie-förpackningar i Europa innehåller växtbaserade material (BioPE) som ett första steg på vägen mot att minska användningen av petroleumplast. Vi integrerar även postindustriell återvunnen plast i våra Premium- och Mainline-förpackningar över hela Europa. 

PIR‑BILD

Ansvarsfull blöjvård

Vi hjälper föräldrar och vårdnadshavare att kassera våra blöjor och tvättservetter på ett ansvarsfullt sätt genom märkning och information på våra webbplatser. På Pampers är vi också fast beslutna att öka medvetenheten om korrekt kassering av våra blöjor och tvättservetter.  Under många år har våra tvättservetter haft en tydlig ”spola inte ner”-logga – oavsett om de är tillverkade av plast eller inte! Så när du slänger dina tvättservetter, hjälp till att skydda miljön: släng dem i soptunnan, inte i toaletten! Här är några tips på hur du kasserar en smutsig blöja:  

  • Tvätta alltid händerna före och efter blöjbyte.  

  • Rulla ihop den använda blöjan med den smutsiga eller våta sidan inåt och fäst den med tejpen. Det gör dem enklare att hantera och slänga i soporna. 

  • Det är en bra idé att ha en separat, handsfree-behållare (med en påse) för blöjan bredvid skötbordet för extra bekvämlighet. Användning av en behållare med lock eller en speciell soptunna för blöjor gör att lukter minskas. När den lilla soptunnan är full slänger du blöjorna tillsammans med hushållsavfallet. Läs alltid instruktionerna på förpackningen, men oftast ska engångsblöjor slängas i hushållssoprna.

  • Säkerhet och hygien först – förvara alltid blöjor, soppåsar och förpackningar utom räckhåll för ditt barn. 

(1) 50 % gäller för tidsramen mellan 1990 och 2020. 

Evästesuostumus